Irma van der Linden

Expertise voor een retraite die klopt!

Irma van der Linden

Expertise voor een retraite die klopt!

Ciao, ik ben Irma.

Ik ben Irma. Ondernemer, doorzetter, innovator, inspirator, nieuwsgierig, eigenwijs en wars van voorschriften en ‘hoe het hoort’. Ik zoek mijn eigen weg in zowel mijn privéleven als in mijn ondernemingen en daarmee heb ik voor elkaar, dat ik echt een heerlijk leven leid. Met één voet sta ik in Nederland en met de andere voet sta ik in mijn geliefde Italië. Ik ben met recht een Hollandse met Italiaanse flair. Als tiener riep ik al tegen mijn vriendinnen, dat ik ‘later’ in Italië zou gaan wonen en dat ik 4 kinderen zou krijgen.

En guess what?

In 2007 emigreerde ik met mijn gezin naar Italië waar we een vakantiepark hebben geopend dat zeer succesvol is. In 2009 werd ons gezin compleet met de geboorte van ons 4kind waarmee we onszelf de gelukkige ouders van 2 zonen en 2 dochters mogen noemen. Onze basis ligt inmiddels weer in Nederland waar we het grootste deel van het jaar wonen, maar het zomerseizoen zijn we veelvuldig in Italië te vinden. Mijn mindset zit zo in elkaar, dat ik ook daadwerkelijk gedaan krijg wat ik me voorneem en dat is heel handig gebleken in mijn ondernemen.

Na al weer veel jaar geleden een succesvolle schoonheidssalon gestart te zijn en mijn Italië-avontuur samen met mijn man ondernomen te hebben, voelde ik zo’n 3 jaar geleden de drang om nog eenmaal een bedrijf op te starten. Iets nieuws, iets uitdagends waar ik veel mensen echt mee zou kunnen helpen. Het was even zoeken, maar met meer dan 25 jaar ervaring binnen het toerisme, mijn sporen verdiend in organisatie en hospitality en de ervaring van het opzetten en door ontwikkelen van een eigen vakantiepark waar ik al langere tijd retreats organiseer, vond ik mijn nieuwe uitdaging.

Dat werd de Retraite Academie die een boost heeft gegeven aan de retreatbeweging in Nederland. Met een enorm potentieel in het vooruitzicht moest ik wel even doorbijten, omdat ons kikkerlandje nog niet klaar was voor het groots aanpakken van een van de mooiste tools voor bedrijven, namelijk kwalitatief goede retreats. Met doorzettingsvermogen en een duidelijk beeld van hoe het zou worden, heb ik doorgepakt en een mooi CV opgebouwd met de Retraite Academie. Veel klanten heb ik mogen helpen bij het opzetten van hun retreat, ik heb een aantal retraiteplanners opgeleid en meerdere retreats in opdracht uitgezet.

In mei 2019 veranderde er iets. Voor mijn gevoel had ik niet helemaal de juiste toon te pakken met de Retraite Academie. Het was te plat, te rechtlijnig, te stijf. Daarnaast knaagde het feit aan me, dat veel coaches en trainers niet door durfden te pakken met het uitvoeren van hun retreat. Ik ben namelijk een lef-ondernemer en ik houd ervan een risico te nemen en af en toe gewoon te ‘springen’, ongeacht de uitkomst. Nu voelde het of mijn energie één kant op ging en vervolgens ergens in de lucht bleef hangen. Dat gaf me weinig tot geen voldoening, terwijl ik dat juist wel zoek als beloning voor mijn werk.

Ik besloot daarop om vooral met doorgewinterde ondernemers in zee te gaan waarvoor ik een tailormade aanbod mag maken, aangepast aan hun situatie en wensen. Ik werk het liefst 1-op-1, omdat ik dan de diepte in kan gaan en mijn focus volledig op het bedrijf, de doelgroep en de doelstellingen van één ondernemer kan richten waardoor ik nog meer resultaat kan behalen voor mijn klanten. Het aanbod moest dus anders en ik ontwikkelde de TALBO methode, het uitgangspunt om de juiste persoonlijke blauwdruk voor retreats te maken voor iedere unieke ondernemer.

Daarnaast mocht mijn bedrijf ook persoonlijker met meer uitstraling van ‘wie Irma is en waar staat ze voor’. Dat bleek veel meer te zijn dan de gestylde dame in de oranje jurk die op de site van de Retraite Academie stond.

Tijdens een retreat waar ik zelf aan deelnam, kreeg ik helder welke kant mijn onderneming op moest gaan en ik besloot verder te gaan onder mijn eigen naam: Irma van der Linden. Irma staat namelijk voor veel meer dan enkel kwalitatief hoogwaardige retreats. Ik ben ook Italië, ondernemen, hospitality en het opzetten van een accommodatievoorziening. Dit hele pakket zou op de nieuwe site naar voren komen waarbij iedereen straks moet weten:

Irma van der Linden
is
Italië, retreats en accommodatieverschaffer!

Irma van der Linden
is
Italië, retreats en accommodatie-verschaffer!

In die tegenwoordigheid kan ik ondernemers helpen die zich in de wereld van het toerisme begeven, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken (Ollolai, Ik vertrek, weekendretreat), is toerisme en het organiseren van retreats een professie die je er niet ‘even bij doet’.
Met mijn veelzijdigheid, ervaring en inzicht kan ik jou dus helpen bij het organiseren van een high end retreat, omdat ik snap waar jij tegenaan loopt in je onderneming. Zo kan ik me beter inleven en met je meedenken.
Als klap op de vuurpijl ben ik ook te boeken voor lezingen over het Italiaanse leven en ondernemen, lef-ondernemen en retreats.

Team

Ik heb een behoorlijk volle portefeuille en ik kan dat niet alleen. Ik heb inmiddels een heel fijn team om me heen verzameld, dat me helpt en ondersteunt waar nodig. Zo is er mijn online business assistant Anita met haar team, die veel werk uit handen neemt waar ik geen tijd voor of verstand van heb. Daarnaast heb ik ondersteuning tijdens mijn eigen retreats en kunnen deze alleskunners ook retreats voor mij draaien wanneer ik zelf niet de mogelijkheid heb aanwezig te zijn. Marjolein is al jaren mijn vaste retraitepartner en dit jaar is Willem daar bij gekomen en er is nog meer uitbreiding onderweg.

Het borrelt, het sprankelt en het knalt, want ik heb zin in deze nieuwe richting waarbij ik veel meer van mezelf en mijn expertise kan laten zien. Ik snap jou en je bedrijfsuitdagingen EN ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van toerisme. Daar ligt mijn kracht en ik ben verheugd dat ik jou daarmee kan gaan helpen.

Zoek contact en ik neem je in een intake graag mee in mijn wereld en informeer je over wat ik voor jou kan betekenen.

A presto!

Cari saluti,

     Irma.

Het borrelt, het sprankelt en het knalt, want ik heb zin in deze nieuwe richting waarbij ik veel meer van mezelf en mijn expertise kan laten zien. Ik snap jou en je bedrijfsuitdagingen EN ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van toerisme. Daar ligt mijn kracht en ik ben verheugd dat ik jou daarmee kan gaan helpen.

Zoek contact en ik neem je in een intake graag mee in mijn wereld en informeer je over wat ik voor jou kan betekenen.

A presto!

Cari saluti,

     Irma.

Wil je niets van mij missen?

Meld je dan aan voor mijn updates. Ik stuur je dan mijn blogs en ander nieuws persoonlijk toe!
Je ontvangt maximaal 1x per week een mail.