In het voorjaar van 1991 was ik op Sicilië, Italië. Ik had een aantal maanden als au pair bij een Italiaanse familie in Genua afgerond. Daarna ontstond de geweldige kans om een paar weken mee te reizen met vrienden van mijn oom (Sicilianen). Zij verkochten handgemaakt Siciliaans linnengoed door heel Italië heen en ik heb het land van Milaan tot Rome en van Ancona tot Brindisi gezien. Op bezoek bij the high and mighty of Italy, want dat waren de mensen die geld hadden voor deze dure producten. Geweldige en bijzonder leerzame tijd.

We zakten uiteindelijk af naar Sicilië waar we de Paasdagen door zouden brengen. Holy guacamole! Als je denkt dat je weet wat eten is, dan raad ik je toch aan om een keer Pasen op Sicilië te vieren, want daar gaan ze echt door het dak. 4 dagen lang stonden de dames van de familie in de keuken. Braden, sausen bereiden, marineren, koekjes bakken, toetjes maken … je kon het zo gek niet bedenken of het gebeurde in die keuken. En ik? Ik keek mijn ogen uit. De sfeer, de reuring, de mensen buiten op straat. Het was een festijn voor alle zintuigen.

De Paasdag zelf was een beleving 2.0! Vele processies passeerden, iedereen op z’n ‘Paasbest’ gekleed en uiteraard was er de hele dag volop te eten. Hahaha, dat kon ook niet anders, want de keuken moest leeg.

Wat ik nu nog steeds weet, is dat Pasen op Sicilië echt een beleving is die je een keer in je leven mee moet maken. Het is groter dan kerst, het is een kakofonie van indrukken en een absoluut hoogtepunt van mijn ‘Italië-tijd’ in die periode.

Dit zijn het soort evenementen die voor een verhoogde sfeerbeleving kunnen zorgen tijdens jouw retreat. Een beleving die voor altijd in het geheugen van jouw klanten gegrift staat. En dan vraag je jezelf misschien af wat voor retreat je nu aan een Paasviering zou kunnen ‘hangen’, maar ga dan even terug naar de betekenis van Pasen: wederopstanding.

Bam, daar kan ik zo al een stuk of 6 thema’s aan hangen aangaande retreats. En de ketting is rond!

Dus, weer naar de tekentafel. Wat is het thema van jouw retreat? Naar welk land, welke locatie wil je toe gaan? Is daar een event of viering die jouw thema kan versterken? Zo ja, bingo! Zo nee, is een andere locatie wellicht geschikter?

Ga aan het puzzelen en maak jouw retreat een stunning retreat die onvergetelijk is voor jouw klanten. Zo maak je ambassadeurs, zo creëer je het WAUW-effect!

Veel succes met het organiseren van jouw stunning retreats.

Liefs, Irma

Wanneer je eens van gedachten wilt wisselen of hulp zoekt bij het organiseren van jouw retreats, kijk dan eens op rond hier op mijn website en zie wat ik voor je kan betekenen.

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen