Zou het zo kunnen zijn, dat je geloof in sprookjes parallel loopt aan het succes dat je in je leven zult hebben?

Wellicht een aparte gedachtegang en je zult je misschien afvragen wat dat met retreats te maken heeft, maar … just bare with me a moment.

Onlangs zag ik een feel-good-movie waarbij een moeder haar jonge, niet zo heel knappe en iets te zware dochter voorhield, dat ze nu eenmaal geen Julia Roberts was en dat liefde en overvloed voor ‘hun soort mensen’ niet weggelegd was. Bam! In een keer was het hele droombeeld van het meisje die bij Pretty Woman zat weg te zwijmelen aan diggelen. Je snapt, het leven van deze inmiddels jonge vrouw was geen lolletje en zonder partner ging ze door haar sombere leven en was ze ‘onzichtbaar’ voor haar omgeving.

Om een lang verhaal kort te maken .. uiteraard was er een happy end.

Maar toch, er zit een moraal in dit verhaal.

Ik ben zelf een enorme fan van sprookjes. Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje waren mijn grote favorieten en ik fantaseerde hele dagen over mijn droomprins en leven op een kasteel met een kast vol prachtige japonnen. Ik geloofde ook heilig in de positieve uitkomst ondanks alle tegenslagen, zoals dat een goede Disney betaamd.

Op de een of andere manier heb ik dat geloof in het positieve resultaat van de sprookjes ook in mijn dagelijkse leven overgenomen. Ik bekijk alles door een positieve bril, geloof dat er altijd een oplossing is en dat het ook altijd goedkomt. Okay, een enkele keer loopt het anders dan ik verwacht, maar dan komt het een volgende keer wel weer goed en waarschijnlijk was de huidige uitkomst even nodig. Ik heb dan ook een heuze ‘prins’, een koets waarin ik mijn hele kroost kan vervoeren, een ‘kasteel’ in Italië en een kast vol leuke jurkjes.

Welke link ik dus zie in het beleven van sprookjes en het beleven van het dagelijkse leven is, dat ik een soort van format ingeprent heb gekregen met daarop ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Dat vertaal ik (onbewust) naar ‘en we leven nog lang en gelukkig’.

Ik ben een zogenaamde ‘lef-ondernemer’. Ik raak snel enthousiast en als een plan, nieuw concept of een investering goed voelen, dan roep ik al snel ‘ja’. Ik denk, omdat ik er heel onbevangen in sta en mijn ingebouwde printplaat roept bij alles ‘en we leven nog lang en gelukkig’. Als je die rotsvaste overtuiging hebt, dan worden alle beslissingen licht, omdat ik niet over de beren en de kuilen nadenk. Die kom ik heus wel tegen, hoor, maar ze vormen geen belemmering in mijn besluitvorming. En wanneer ze dan op de weg verschijnen, deal ik ermee en zoek ik een oplossing … die er altijd is! 😉

Met enige aarzeling, maar vervolgens vol vertrouwen stapten we in ons Italië-avontuur met (toen nog) 3 hele kleine kinderen. En we leven nog lang en gelukkig.

Ik startte de Retraite Academie waarbij ik online ging ondernemen terwijl ik daar tot voor kort nog nooit van gehoord had. En we leven nog lang en gelukkig.

En zo heb ik veel meer gebeurtenissen in mijn leven waarbij we nog lang en gelukkig leven.

Dan nu mijn boodschap naar jou, de retreat leader of future retreat leader.

Hoe sta jij in het leven? Zie je er tegenop om nieuwe projecten te beginnen of sta je te popelen om het te proberen? Geloof je in een goede uitkomst of heb je veel twijfels en vraag je jezelf regelmatig af waarom je er ooit aan begonnen bent? Hoe zien jouw resultaten eruit? Leef je nog lang en gelukkig of zet je meestal weer een poging tot een nieuw initiatief in de kast?

Wanneer je een retreat wilt gaan organiseren of ze wellicht tot een hoger niveau wilt tillen, dan moet je absoluut vertrouwen in de uitkomst hebben.

Ja! Je kunt een geweldige retreat neerzetten!
Zoek uit welke hulp je nodig hebt en begin daar.

Weet wie je doelgroep is, hoe je ‘sexy’ teksten schrijft, zodat jouw marketing als een speer gaat lopen en zorg dat je weet hoe je een goed programma maakt en daarmee bedoel ik niet de training die je gaat geven. Een goed programma bestaat uit verschillende frames welke je middels een blauwdruk kunt samenstellen en jouw training past daarin, maar bepaalt niet het gezicht van de retreat.

Weet je iets niet? Zoek hulp en ga terug naar de tekentafel. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Wacht niet langer. Heb vertrouwen in de uitkomst, zodat je in het sprookje van jouw stunning retreats kunt gaan geloven. En heb je daar nog moeite mee, begin dan weer eens met het kijken van Disney’s en reset je printplaat. Dromen komen wel uit!

Wanneer je eens met mij van gedachten wilt wisselen over jouw dromen, dan ben je van harte welkom. Vraag een gratis skype aan van 30 minuten en ik denk graag met je mee waarbij je alvast 3 tips van me krijgt.

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen